In deze online beginnerscursus krijgen de cursisten een stevige basis van het Kroatisch. Luisteren en (durven!) spreken spelen een belangrijke rol in de lessen.  Een online taalcursus heeft allerlei voordelen: u volgt de cursus met een kleine groep medecursisten, maar wel gemakkelijk vanuit uw eigen huis.

De ingewikkelde grammatica van het Kroatisch wordt stap-voor-stap geïntroduceerd. De docent maakt gebruik van gevarieerde werkvormen. Luistervaardigheid wordt bijvoorbeeld geoefend aan de hand van liedjes en andere audiofragmenten.

Vanwege de overeenkomsten tussen Kroatisch, Bosnisch en Servisch is deze cursus (met wat aanpassingen) ook geschikt voor mensen die Bosnisch of Servisch willen leren.

Lesboeken:
Bij alle reguliere cursussen (Kroatisch 1 t/m 6) gebruiken we onderstaande lesboeken. Dit boek is niet meer te in de winkel te koop, maar het kan bij de docent besteld worden.  

  • Hrvatski za početnike 1: Udžbenik i rječnik (A1 i A2). M.  Čilaš Mikulić e.a. Hrvatska sveučilišna naklada, ISBN: 978-953-169-384-4
  • Hrvatski za početnike 1: Vježbenica i gramatički pregled (A1 i A2).  M.  Čilaš Mikulić e.a. Hrvatska sveučilišna naklada, ISBN: 978-953-169-186-4
  • Hrvatski za početnike 1: CD

Praktische informatie:

  • Alle cursussen bestaan uit 14 online lessen van anderhalf uur. De cursus wordt afgesloten met een toets. Bij voldoende resultaat krijgen de cursisten een certificaat.
  • De cursussen zijn online via Zoom.
  • Het minimum aantal deelnemers is 5.
  • Cursisten moeten rekening houden met 2-3 uur huiswerk per week.

Kosten:

  • De kosten zijn €325,- per persoon (exclusief cursusboeken).
  • 10% ‘gezinskorting’ bij aanmelding van meerdere mensen uit hetzelfde huishouden.
  • 15% korting voor mensen die de vakantiecursus Kroatisch hebben gevolgd.

 

Cursusaanbod september 2023 – februari 2024:

Kroatisch 1:
U maakt kennis met de basis van het Kroatisch en de Kroatische cultuur. In de beginnerscursus leert u onder meer uitspraak, kennismaken, tellen, kleuren, boodschappen doen, iets bestellen in bar en/of restaurant en iets vertellen over uzelf en uw familie.
Lestijd: donderdagen 19.30 – 21.15 vanaf 14 september 2023. 
NB: Deze cursus wordt dit jaar gegeven via het Academisch Talencentrum van de Universiteit Leiden. Cursusduur en -kosten wijken af van wat hierboven vermeld staat. Klik hier voor meer informatie en inschrijven.  

Kroatisch 6:
In deze cursus bekijken we het naamvalssysteem als geheel, inclusief alle voorzetsels. We verdiepen de kennis van de genitief en herhalen de andere naamvallen. Daarnaast behandelen we de gebiedende wijs, de vocatief en tijds- en hoeveelheidsaanduidingen. Verder komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod: iemand uitnodigen, praten over hobby’s, plannen maken voor het weekend en gesprekken bij de dokter.
Lestijd: woensdagen 19.30 – 21.00 vanaf 13 september 2023. 

Kroatisch (gevorderden):
Deze cursus is bestemd voor mensen die het boek Hrvatski za početnike 1 uit hebben of vergelijkbare kennis van het Kroatisch hebben (niveau +/- A2). In deze cursus werken we niet met een boek, maar met los materiaal van de docent. We herhalen de naamvallen en de werkwoorden, oefenen veel met spreekvaardigheid en spreken zo veel mogelijk Kroatisch tijdens de les. 
Lestijd: dinsdagen 20.00 – 21.30 vanaf 12 september 2023. 

Inschrijven:

Lees hier de ervaringen van andere cursisten.

Neem voor meer informatie contact op met de docent.